• 1. Kennismaking

    1. Kennismaking

    Het is erg belangrijk dat voor je een behandeling gaat beginnen er een klik is tussen mij (therapeut) en degene die behandeling krijgt. In dit gesprek wordt stil gestaan aan verwachtingen en hoe en wat ik kan doen. Ook wordt er stil gestaan in de ruimte waar ik werkzaam ben. Dit kan bij mij eigen praktijk zijn of eventueel op locatie. Dit gesprek duurt ongeveer 40 minuten en deze wordt niet in rekening gebracht. Bij het laatste gedeelte van het gesprek wordt afgesproken wanneer we beslissen van het beginnen van de therapie of niet.

  • 2. Intake

    2. Intake

    Bij de intake gaan we inhoudelijk er dieper op in. Als er eventueel al verslaglegging is, is het verstandig om mee te nemen of van te voren aan mij geven zodat ik mij kan inlezen. Binnen de intake zullen we duidelijke doelen bespreken en plannen we de eerste 3 therapie momenten. In de intake maken we ook afspraken hoe ik mijn bevindingen van de observatie momenten een hoe ik terug koppeling zal geven.

  • 3. Observatie

    3. Observatie

    In de periode van de 3 therapie momenten gaan we elkaar beter leren kennen. Ik zal verschillende soorten oefeningen gaan doen, zodat ik in de juiste beleving van jou kan komen. Na de drie momenten evalueren we hoe het gaat. Ik zal ook een terugkoppeling aan verantwoordelijke geven, als dit is afgesproken is in de intake.

  • ​4. Behandeling

    ​4. Behandeling

    Binnen de behandeling werken we aan de doelen en werken we samen hard aan de doelen. Ik ben een therapeut waar we op geestelijk maar ook lichamelijk gebied stevig aan de slag kunnen gaan. Inhoudelijk werk ik vanuit de doelen die we hebben afgesproken bij de intake. Dit kan betekenen dat ik van verschillende methodieken kan werken om snel bij jou doelen te komen.

  • ​5. Evaluatie

    ​5. Evaluatie

    Na elke sessie maken we een kleine evaluatie wat we hebben gedaan. Aan het einde van de periode (meestal 10x) dan is het verstandig om mondeling een evaluatie te hebben. Hier kunnen mensen vanuit het systeem uitgenodigd worden. Dit wordt wel in overleg met degene gedaan de therapie heeft gehad. Ook kan het schriftelijk gemaakt worden maar dit is aan u wat u wilt of nodig heeft.

Tarieven

Buiten Rivierenland behoord ook PGB of via de WMO tot de mogelijkheid. Het is verstandig om hierover eerst contact met mij op te nemen.

Verschillende ziektekostenverzekeraars vergoeden behandeling door een vrij gevestigde psychomotorisch therapeut. Dit ben ik. Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoedingen of klik op onderstaande link voor informatie. Ziektekostenverzekeraars scharen PMT onder alternatieve geneeswijzen. Ik ben geregistreerd lid van de FVB (federatie vaktherapeutische beroepen).


Klik hier voor de actuele pmt vergoedingen


Vergoedingen binnen Rivierenland

Binnen de regio Rivierenland heb ik een contract om zorg te geven. Vraag aan het wijkteam waar je woont naar de mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende manieren voor vergoedingen en dit ligt mede aan of er wordt gesproken over PMT of specialistische begeleiding.


#